HÖGLANDETS KOMPRESSORSERVICE

Kompressortillbehör

Kompressortillbehör är en term som kan referera till olika produkter som används tillsammans med kompressorer.

Kompressortillbehör är en term som kan referera till olika produkter som används tillsammans med kompressorer. Kompressortillbehör kan inkludera olika typer av rör och slangar för att transportera luft eller gas, filter och oljefilter för att rena luften, kopplingar och förslutningar för att ansluta olika enheter till kompressorn, samt olika typer av verktyg och utrustning som kan behövas vid installation, underhåll och reparation av en kompressor. 

Kompressortillbehör kan vara speciellt anpassade för olika typer av kompressorer och kan vara avsedda för olika användningsområden. Exempelvis verksamheter inom industri och verkstad. Det är viktigt att välja rätt kompressortillbehör för att säkerställa att kompressorn fungerar på ett korrekt och optimalt sätt och att man kan utför de uppgifter som man behöver kompressorn till. 

Efter att vi har kommit fram till vilken sorts kompressor som passar för er och er verksamhet, behöver vi fastställa vilka kompressor tillbehör ni har behov av.

Några olika typer av kompressortillbehör är:

Kyltork – gör så att tryckluften blir kondensfri och kan användas inomhus. 

Adaptionstork – samma som en kyltork men använder en annan teknik för att få tryckluften kondensfri. Används vid högre krav på torr tryckluft.

Oljeavskiljningsfilter – Separerar restolja från tryckluften så den blir så ren som kraven säger.

Aktivt kolfilter – också ett filter som separerar partiklar och rester från tryckluften så den blir ren. 

Kondenseringsverk – skonar miljön från kondensat som innehåller olja. 

Kylluftsintag – jalusispjäll för luft till kompressorrummet. 

Luftuttag – som även har en evakueringsfläkt anpassas efter temperaturen i kompressorrummet. 

Frånluftstrumma – som är försett med spjäll för sommarventilation. 

Ringledning – för tryckluftsdistributionen i hela lokalen. 

Luftberedningsenhet – arbetar för att rena luften från partiklar samt reglerar till konstant tryck och producerar såväl ren tryckluft som tryckluft med dimsmörjning för tryckluftsverktyg. 

Frågor om kompressortillbehör? 

Vi finns här för er så har ni några frågor är ni välkomna att ta kontakt med oss så delar vi med oss av vår erfarenhet och kunskap. Ni når oss enklats via telefon eller mejl och uppgifterna hittar längst när på sidan. 

Malin Annerhult

VD / Försäljning

+(46)70-768 72 94
Skicka e-post

Här kan du bläddra i vår broschyr.